Illustrerade figurer Goda vanor sätts tidigt. En promenad eller cykeltur till förskolan är viktig motion i en alltmer stillasittande vardag för både barn och vuxna. Från början kanske de allra minsta barnen åker vagn, cykelstol eller cykelvagn. När de blir lite större kan de gå eller cykla på egen hand tillsammans med en vuxen. Genom att ge barnen goda vanor tidigt kommer de i en förlängning att kunna ta sig till skolan på egen hand. Att föregå med gott exempel är en viktigt för att barnen ska få hållbara resvanor.

Svensk forskning visar att barn spenderar mycket av sin vakna tid stillasittande. Genom att gå och cykla till förskolan får man på ett smidigt sätt in rörelse i vardagen för barnen.

Förskolepåsen

Förskolepåsen är ett samlingsmaterial som har tagits fram av Sundsvalls kommuns Gatuavdelning för att öka medvetenheten om viktiga frågor som rör hållbart resande, luftkvalitet, nedskräpning, trafiksäkerhet och en bättre levnadsmiljö för våra barn att växa upp i.

Trycket på Föreskolepåsen har varit stort. Vi kommer därför inte kunna leverera nya påsar före sommaren. Beställningar som kommer in läggs på kö till hösten.

Förskolepåsen är packad med material för 20 barn.

Beställ en förskolepåse